Веб-менеджмент

Якщо компанія витратила гроші на веб-послуги, і не отримала прибуток, то компанія зазнала збитків.

Веб-менеджер – це людина, яка допомагає керівнику не втратити гроші, працюючи з послугами у веб-секторі. Такий тип послуги, як веб-менеджмент, вже існує, але він не є особливо популярним, у тому числі в Україні.

Справа в тому, що це досить нова послуга, і бізнес не до кінця розуміє, як і навіщо потрібні такі фахівці. Поки що немає стандартизованих правил і вимог до веб-менеджера, тому бізнес поки що не готовий створити умови, а сам фахівець поки що не готовий зробити комплексну пропозицію.

Але проблема є, і її треба вирішувати.

Для початку, давайте позначимо проблему:

Якщо компанія витратила гроші на веб-послуги, і не отримала прибуток, то компанія зазнала збитків.

Грубо кажучи, якщо ви зробили сайт за 1000 $, витратили на SEO 1800 $ за 6 місяців, витратили на рекламу 1000 $ за 6 місяців, ваш сайт повинен принести вам 3800 $ прибутку. Не доходу, а чистого прибутку.

Тобто, якщо у вас середній чек 50$, а чистий прибуток становить 5$ з цього чеку, вам потрібно, щоб реклама та SEO привели до вас 760 клієнтів, які зроблять покупку. Тільки так ваші витрати вийдуть у нуль. В іншому випадку, ви зазнаєте збитків.

Це дуже грубі розрахунки, які складаються з дуже тонких деталей:

  • Потрібно правильно розрахувати витрати та послідовність дій
  • Підібрати виконавців
  • Поставити технічні завдання
  • Підписати договори
  • Прийняти роботу
  • Контролювати процеси

Ми це можемо зробити, а от люди з боку замовника часто не можуть. Для цього в штаті має бути окремий фахівець, або можна укласти договір з нами.

Власне, тему веб-менеджменту ми плануємо популяризувати цього року на українському ринку. Ми вважаємо, що це допоможе вивести ринок українських веб-послуг на новий рівень.

Докладніше ці питання ми розберемо в процесі наповнення цього облікового запису, а поки що, пишіть свої думки, питання та зауваження. Це допоможе нам скласти список актуальних тем для публікацій.

Матеріал підготовлений для наших соцмереж

Автор: Aleksandr Savchuk

CEO | WEB Angels

Останні Новини

Поради по сайту для будівельних бригад

Легенда та проблематика Давайте припустимо, що в нас ...

Що таке контент та як з ним працювати?

З цієї статті ви дізнаєтеся, що таке ...

Види сайтів та їх відмінності

У даному матеріалі ми розглянемо найпопулярніші види ...